La regidora delegada d'Educació, Esther Sapena, ha comparegut en roda de premsa per anunciar que hui comença el perÃode per poder sol·licitar la beca de menjador.
«Es tracta d'una ajuda que donem cada any per tal de complementar les beques que des de Conselleria hagen estat concedides a les famÃlies més vulnerables i no cobrisquen el 100% del menú diari», ha assenyalat l'edil.
Aixà doncs, aquestes beques pretenen ajudar a les famÃlies amb més dificultats a fer front a la despesa anual que comporta el menjador escolar dels seus fills i filles, garantint que totes les famÃlies que ho necessiten puguen fer ús d'aquest recurs tan beneficiós i saludable per als xiquets i xiquetes i tan necessari per a la conciliació laboral de les famÃlies.
Com a novetat, enguany el departament ha volgut anar un pas més enllà i ha inclòs en la beca als xiquets i xiquetes que cursen el segon cicle d'educació infantil, a més de tots aquells xiquets i xiquetes que han de desplaçar-se forçosament, cada dia, des del Grau a algun centre de Gandia, per no haver-hi places en les escoles d'aquesta zona o viceversa.
«D'aquesta manera podran quedar-se a dinar en els centres educatius reduint a la meitat els viatges que les seues famÃlies han de fer per arreplegar-los d'escola», ha explicat Sapena.
Respecte al trà mit, les famÃlies interessades tenen des de hui i fins a l'11 de novembre, és a dir, vint dies, per demanar la beca presentant la seua sol·licitud a través de la seu electrònica de l'Ajuntament de Gandia, mitjançant el trà mit 'G-00512 SOL·LICITUD AJUDA MENJADOR' o directament al Departament d'Educació (Av. Del Marqués de Campo, 1).
Cal mencionar que, per a poder accedir a la beca, és necessari complir amb diversos requisits i acreditar-los amb la documentació que es detalla a les bases.
Entre altres coses, els alumnes han d'estar matriculats en un centre educatiu públic o concertat del municipi en el segon cicle d'educació infantil o en l'etapa d'educació primà ria i els seus tutors han d'estar al corrent del pagament de les seues obligacions tributà ries amb l'Ajuntament.
A més, cal que, tant ells com els seus progenitors, estiguen empadronats i residisquen a la ciutat i no poden incomplir els lÃmits de renda familiar anual recollits a la convocatòria.
Tal com ha afegit la regidora, també es tindran en compte altres circumstà ncies, com ara pertà nyer a una famÃlia nombrosa o monoparental, la desocupació dels pares i mares, haver patit violència de gènere o violència filio-parental, etc.
Per a obtindre més informació o consultar les bases es pot visitar l'apartat 'Educació-beques i ajudes' de la web de l'Ajuntament.
Sobre l'escolarització i els problemes a les aules
La regidora ha aprofitat l'ocasió per a actualitzar les dades sobre l'escolarització. «De moment, hem rebut 570 sol·licituds noves i 50 peticions de canvi de centres. En aquests canvis estan contemplats els xiquets i xiquetes que volen anar a un col·legi del Grau i estan en Gandia o viceversa», ha assegurat.
«La majoria dels canvis no s'han produït perquè no n'hi ha places però, excepte nou xiquets de quart de primà ria i cinc xiquets de segon, la resta d'alumnes ja estan matriculats. Inspecció educativa ja ha fet un informe perquè s'òbriguen aules que puguen acollir els xiquets que falten en alguns centres públics», ha afegit.
L'edil ha recordat que, amb aquestes dues, ja són set les aules que s'han demanat en el que va de curs i ha reivindicat la necessitat de crear un nou centre públic que evite aquests tipus de problemes en pròxims cursos.
«Es tracta d'una situació difÃcil per als alumnes, però també per a les famÃlies que perden el seu dret a tindre un centre prop de casa. Hi ha molts xiquets que s'han de desplaçar fins a l'altra punta de la ciutat per anar a classe i la 'llibertat d'elecció' que tant promulga el PP no pot existir sense vacants», ha denunciat.
Tal com ha comentat després, a aquesta problemà tica se li afegeix el fet que els xiquets amb diversitats funcionals que estan entrant ara a les seues aules no reben l'atenció que deurien perquè, en un principi, aquestes no havien contemplat els recursos necessaris per a poder fer front a la situació.
«Tot això, sumat al fet que Conselleria no està cobrint les substitucions dels professors i professores, crea una situació molt complicada i afecta la qualitat educativa dels nostres centres. Demane a aquest organisme que siga à gil i que faça el seu paper», ha conclòs.