El passat divendres, la sala de l'Aljub de la Torre de Pardines va acollir la inauguració de l'exposició 'L'escola a través del temps: L'escola pública a Olocau 1869-2022', un esdeveniment que va comptar amb la presència de nombrosos assistents interessats a conéixer millor la història dels centres educatius de la localitat. Entre ells, van estar, en representació de la Corporació Municipal, l'alcalde, Antonio Ropero, i els regidors Pascual Esteve, Olga Brínquez, Josep Perales, Desa Vilaplana i Salvador Navarret.
L'acte va començar amb els discursos del primer edil, i, en nom de les persones que han preparat l'exposició, de Laura Zurriaga. En les seues intervencions, van destacar la important tasca de recopilació que s'ha dut a terme i van posar l'accent en la importància de redescobrir el nostre passat per a entendre millor els canvis que hi ha hagut en el sistema educatiu fins hui.
Després dels parlaments, es va projectar un vídeo amb entrevistes en les quals diferents persones oferien testimonis de les seues experiències a l'escola d'Olocau; entre els participants, també estava el mestre i cronista local Ferran Zurriaga.
Amb tot, el públic va poder gaudir d'una exposició que presenta explicacions detallades sobre la història de les escoles i dels primers i les primeres mestres, així com una gran quantitat de fotografies, treballs, llibres i altres materials escolars cedits per docents i alumnes de diferents èpoques. En definitiva, s'ofereix una mirada retrospectiva plena de vivències i records amb la qual es vol posar en valor el paper fonamental de l'educació pública a Olocau.
Una vegada finalitzat l'esdeveniment, Antonio Ropero va voler animar a veïns i veïnes a veure l'exposició (que es pot visitar fins al 31 de març) perquè, segons va afirmar, "és un autèntic plaer, ja que recorre una part entranyable de les nostres vides a través d'imatges, textos i objectes de gran valor sentimental que ens fan viatjar en el temps".