Diversos instants de la trobada. / A. B.
Diversos instants de la trobada. / A. B.
Diversos instants de la trobada. / A. B. Benifairó de les Valls té clara la defensa de la llengua. Tant és així que el municipi ha acollit per segon any consecutiu la Fira de la Llengua Materna. Una cita que el passat cap de setmana va congregar desenes de persones i que enguany ha coincidit de ple amb el debat sobre el seu ensenyament en els centres educatius després que la Conselleria d'Educació haja preguntat als pares a través d'una enquesta en quina línia lingüística volen que s'eduque els seus fills i filles.
La plaça de l’Ajuntament va ser l’escenari de l'esdeveniment, impulsat per la Regidoria de Política Lingüística. Els actes centrals es varen desenvolupar el diumenge 23 de febrer, i la plaça es va omplir durant tota la jornada amb veïns i veïnes de Benifairó i altres municipis de la Vall de Segó. “En línies generals, estem molt satisfets amb l’acollida d'esta segona edició, tant per l’elevada participació en l’organització com per la gran quantitat de gent que ens va visitar, procedent de municipis com Quartell, Sagunt, Quart de les Valls o Estivella”, va destacar el regidor de Política Lingüística, Lluís Lairón San Francisco.
Els actes començaren a les 10.30 hores amb l’obertura de les paradetes de la llibreria Sant Roc i Edicions del Bullent. Un dels llibres més venuts va ser Renàixer del fang, un llibre solidari per a recaptar fons en favor de les llibreries afectades per la DANA. A més, les llibreries també varen vendre bosses solidàries per ajudar al xicotet comerç afectat per les inundacions. També va tindre una gran acollida la venda de lones de la campanya Sí al valencià, una manera de mostrar el suport a la llengua pròpia davant la consulta sobre el valencià, una mesura que el regidor qualifica de “sectària” i que “només està provocant crispació i divisió”.
A les 11.00 hores van començar els tallers organitzats per CEVCAM - Escola Valenciana, AGRÓ i ARVASE, així com l’AFA del CEIP l’Ermita, que van esgotar tot el material previst. Mitja hora després, a les 11.30, l’escriptora i cantautora d’Almenara Eva Gómez va oferir una xarrada-concert. A les 12.30, els joves van prendre el protagonisme amb la gravació en directe del pòdcast de l’Squad d’À Punt, amb la participació dels influencers Rixi Barberà (@alegriadepoble), Xavi Rico (@apitxat), Alba Castelló (@alba_castello22) i Tània López (@tanialopezsegrelles), que van parlar sobre la vida als pobles. Els assistents van poder fer-se fotos i conversar amb els influencers, que es van mostrar molt agraïts per participar en la festa per la llengua, especialment en un moment en què cal defensar-la davant les agressions del govern de la Generalitat Valenciana.
“Després del gran èxit d’enguany, ja estem pensant en la tercera edició de la Fira de la Llengua Materna de Benifairó”, avança Lluís Lairón San Francisco.
Comparte la noticia
Categorías de la noticia