Un racó del Betlem de Benifairó de les Valls. / EPDAEl passat diumenge, dia 5 de desembre, l’Ajuntament de Benifairó de les Valls va encetar els Nadals al municipi amb l’obertura del tradicional Betlem de la Casa Guarner, una de les representacions nadalenques amb majors dimensions del Camp de Morvedre. “Enguany és especial, ja que els passats Nadals no vam poder obrir el nostre Betlem a causa de les restriccions imposades per la pandèmia Covid-19, després d’estar durant 14 anys ininterrompudament exposant el Betlem. No obstant, aquesta setmana i dos anys més tard, ja podem tornar a gaudir d’un dels muntatges nadalencs més tradicionals i visitats de la nostra comarca”, exposa el regidor de Cultura, Vicent Chordà.
Cal destacar que el Betlem de la Casa Guarner ocupa una extensió de més de 60 metres quadrats i compta amb més de 300 figures, 40 d’elles amb moviment. Com cada any, l’autor del Betlem és Vicent Ros, que des de 2005 exposa el seu treball a la Casa Guarner, amb la col.laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Benifairó de les Valls.
Cal destacar que el Betlem reprodueix una gran quantitat d’escenes històriques, elaborades de forma artesanal, així com reproduccions de la vida quotidiana de fa més de 2000 anys a Jerusalem. “Tot i que les dimensions són les mateixes, aquestos Nadals el muntatge del Betlem és diferent, però sempre amb el mateix nivell de realisme i detall en totes les escenes, elaborades amb enorme treball per part de Vicent Ros, explica Vicent Chordà. De fet, hi han escenes amb il.luminació, canalitzacions d’aigua, moviment, i més sorpreses”, explica Vicent Chordà.
El Betlem de la Casa Guarner ja es pot visitar de forma gratuïta de dilluns a diumenge de 17 a 19 hores fins el proper 2 de gener, excepte els dies 24, 25 i 31 de desembre i 1 de gener. Cal destacar que, a banda del Betlem, també es podrà visitar durant els diumenges 12, 19 i 26 de desembre i també de 17 a 19 hores, l’Escuderia del Palau, un espai museístic ubicat en la planta baixa del Palau Vives de Canyamàs i que mostra divers material històric de Benifairó com, per exemple, un pedestal epigràfic del segle I d.C. trobat en 2005 durant les obres de condicionament del pati del Palau Vives de Canyamàs.
Comparte la noticia
Categorías de la noticia