El president d"EMT i regidor de Mobilitat, Jesús Carbonell, en el punt de recollida. EPDAL'Empresa Municipal de Transports (EMT València) aposta pel transport més sostenible a la ciutat. Esta vegada ho fa mitjançant la col·laboració amb l’experiencia innovadora Repartiment Última Milla. La companyia municipal s'alia amb l'empresa valenciana de repartiment i missatgeria Encicle, pionera en logística urbana a zero emissions en els seus enviaments.
Encicle, agència ecològica de GLS a València, està especialitzada en el repartiment i la distribució mitjançant bicicletes i motos elèctriques i és, al costat de l'EMT, peça fonamental en l'experiència de Repartiment Última Milla Sostenible.
El conveni entre ambdues empreses estableix que la companyia municipal destina una extensió de 95 metres quadrats en la planta 1 de l'aparcament de la plaça Ciutat de Bruges, que està íntegrament dedicada als vehicles de logística.
Les furgonetes de repartiment d'Encicle depositaran en este espai tota la missatgeria i productes del dia. Este serà el punt de distribució logístic al qual acudiran les bicicletes i motos elèctriques per a carregar tots els productes de repartiment i distribuir-los després per diferents punts de la ciutat de la manera més sostenible possible, a zero emissions.
500 expedicions al dia
D'esta manera, es deixaran de realitzar cada dia 500 expedicions diàries amb vehicles que utilitzen combustibles fòssils, la qual cosa equival a evitar 9 tones a l'any en emissions de CO₂ a l'atmosfera. L'experiència innovadora començarà a rodar hui i es prolongarà fins a final d'any.
Encicle farà servir furgonetes elèctriques, que depositaran els seus productes en l'aparcament de la plaça Ciutat de Bruges des de les 4 de la matinada i fins a 9 del matí. A partir d'eixa hora les bicicletes i tricicles elèctrics iniciaran la recollida i el repartiment sostenible. EMT València participa en esta iniciativa descomptant un 37% de les tarifes d'accés al pàrquing i cedint un mateix espai concret cada dia.
“Amb esta experiència pilot són molts els vehicles contaminants que deixaran de circular pel centre de la ciutat. Apostem una vegada més pel medi ambient, és una de les nostres prioritats i ens sentim molt satisfets amb la nostra contribució a este projecte”, ha assegurat el president d'EMT i regidor de Mobilitat, Jesús Carbonell.
“La mesura s'emmarca dins de la Capitalitat Verda Europea. Volem liderar un gran nombre d'iniciatives de mobilitat sostenible, però no sols ara sinó també de cara al futur”, ha afegit.
Vehicles elèctrics
De fet, EMT València ha licitat la compra de 57 nous autobusos elèctrics i híbrids per vora 30 milions d'euros. En acabar el 2024, arribaran els 26 autobusos elèctrics i els 31 híbrids articulats, “amb l'objectiu clarament sostenible de mitigar les emissions de gasos contaminants i reduir l'edat mitjana de la flota”, ha explicat el gerent d'EMT, Manuel Martínez.
“En finalitzar 2024 la companyia municipal disposarà d'un total de 48 autobusos elèctrics i 285 híbrids. Amb esta compra, un 68% dels autobusos seran elèctrics o híbrids i un 32% de biodièsel o dièsel”, ha conclòs.
D'esta manera, es reduirà considerablement l'edat mitjana de la flota d'autobusos, que passarà dels 9,16 anys actuals als 8,2. El 60% de la flota tindrà una edat mitjana menor a 5 anys. En ciutats com Sevilla o Sant Sebastià l'edat mitjana se situa en el 9,8 i 8 respectivament. Madrid està en el 4,55 i Barcelona en el 6,5.
Un dels objectius del Pla Director d'EMT València 2025-2030, licitat fa dos mesos, és aconseguir la plena sostenibilitat en els pròxims anys.
Comparte la noticia
Categorías de la noticia