La primera tinenta d?alcaldia i regidora de Patrimoni, Alícia Izquierdo, i l?Arqueòleg municipal, Joan Negre/ EPDA La primera tinenta d’alcaldia i regidora de Patrimoni, Alícia Izquierdo, i l’Arqueòleg municipal, Joan Negre, han presentat aquest matí una nova edició de la iniciativa "Nadal Arqueològic", que comença el dissabte 21 de desembre fins al 4 de gener.
Tal com ha explicat la regidora, el projecte aprofita la temporada nadalenca per tal de fer valdre alguns dels elements patrimonials més importants de Gandia i compta amb un programa d’activitats gratuïtes per a totes les edats i que es poden fer en família. Com ara, visites guiades gratuïtes, tots els caps de setmana al Castell de Bairén; la Cova del Parpalló; la Torre dels Pares; el Museu Arqueològic i el Morabit de Marxuquera. També hi haurà tallers didàctics infantils al MAGa.
«Volem aprofitar les festes per a donar a conéixer, una vegada més, el patrimoni natural, històric i cultural de la ciutat de Gandia, dins d'eixa línia de poder oferir també activitats des del vessant cultural i anar més enllà del que la gent pot pensar que és el Nadal. És un moment ideal per a retrobar-se amb la ciutat, amb els edificis patrimonials i conèixer-los».
Es tracta d’una campanya específica per a Nadal, que també es realitza en Pasqua o en estiu, ja que durant la resta de l’any continuen programant-se visites, tant individuals com grupals, a través de la pàgina web VisitGandia.
Programa
Les visites que s’han preparat estan, com sempre, basades en els caps de setmana. Per tant, tant dissabtes com diumenges s’han organitzat dues activitats cada dia. Els dissabtes, es manté la dinàmica de visitar el Castell de Bairén
i el Museu Arqueològic. I els diumenges s’aprofita per a organitzar les pujades
a la Cova del Parpalló i, alternativament, al Morabit de Marxuquera i la Torre dels Pares.
Negre ha explicat que, a més, hi ha previstos dos tallers per a públic infantil, els dissabtes 28 de desembre i 4 de gener, a les 10.00 h i 11.30 h, respectivament. «En els quals podran ensenyar-se a fer xicotets mosaics romans, ceràmiques islàmiques o de la prehistòria, aprendre a fer foc... Hi ha moltes activitats perquè els més menuts també puguen acostar-se al MAGa, coneguen el museu de primera mà, tant a través de les seues vitrines i les seues peces, com d'activitats que faran que realment recorden la visita al museu i que el tinguen present en el seu paisatge urbà. Activitats que tant acompanyaran els xiquets i les xiquetes com les seues famílies».
Finalment, ha recordat que el MAGa mantindrà les seues portes obertes
durant tot Nadal, des del dia 21 i fins després de Reis, en horari ininterromput de dimarts a dissabte de 9.00 a 19.00 hores i els diumenges de 10.00 h a 14.00 hores. L’horari serà de visita totalment gratuïta.
«El que volem és que la gent siga conscient de tot el patrimoni que té,
de les institucions que intentem treballar perquè aquests bens estiguen a disposició de tot el món i que ho facen de manera gratuïta, lliure i en l'horari que més els convinga», ha conclòs Izquierdo.
Comparte la noticia
Categorías de la noticia