Els alcaldes i responsables polítics dels municipis de la província. EPDALa Diputació de València destinarà 36,5 milions a inversions a l’Horta Nord en els pròxims quatre anys i altres 39,5 seran per a l’Horta Sud. El principal programa inversor de la corporació provincial no sols incrementa la partida econòmica, la més elevada de la història, sinó que oferirà “facilitats als ajuntaments perquè, més enllà de l’anunci, puguen executar les obres que ens proposen”, com va destacar el seu president Vicente Mompó, en la presentació del pla. A més, va insistir que d’esta manera “s’ajuda als municipis més xicotets”.
Mompó va insistir, davant els més de 200 alcaldes i alcaldesses que van omplir el Auditori de Torrent on es va donar a conéixer el Pla Obert d’Inversions, que la gestió del nou govern provincial “es basa en polítiques realistes i flexibles que fugen dels artificis i la propaganda, mantenint i augmentant l’esforç inversor de la institució però, sobretot, buscant les fórmules que ens permeten eliminar burocràcia i sent més eficaces en les tramitacions i execucions de les obres finançades des de la Diputació”.
Respecte al repartiment dels diners del programa, el president va explicar que “hem potenciat variables com la població i la població estacional i les zones verdes i paratges naturals, al mateix temps que s’introduïx un nou criteri que puntua de manera favorable, com és pertànyer a la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació”. Igualmente, va assenyalar que inclou les ajudes del cicle integral de l’aigua, el pla Reacciona i l’energia.
Criteris de repartiment
La vicepresidenta primera i diputada de Cooperació, Natàlia Enguix, va detallar els criteris del repartiment comarcal que posteriorment es concretarà en cada ciutat, poble i entitat local menor. Les variables de superfície, costos efectius i esforç fiscal es mantenen, mentres que desapareixen els plans antifrau i els PUAM, incentivats en anteriors programes.
Enguix també va afegir que els municipis de més de 1.500 habitants “han de tindre en compte que el 10% dels projectes finançats ha d’estar relacionat amb la millora del cicle hidràulic, un altre 10% amb la reforma o construcció de parcs, jardins i zones verdes, i un 10% més destinat a les infraestructures esportives” per a aconseguir una subvenció del 100%.
La responsable també d’Igualtat, va avançar que el pla “també incentivarà l’eficiència urbana, amb més espais verds, i l’urbanisme amb perspectiva de gènere” comptarà amb la convocatòria de “una conferència anual que reconeixerà eixos projectes transformadors i que constituïsquen exemples de bones pràctiques”.
Comparte la noticia
Categorías de la noticia