Representants durant l"acte. / EPDALa Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) ha atorgat un prestigiós reconeixement a l'Equip Interdisciplinari contra la Violència de Gènere, Domèstica i sobre Menors de l'Eliana. Aquest dilluns, a Madrid, l'Ajuntament ha sigut guardonat en el IX Concurs de Bones Pràctiques Locals contra la Violència sobre la Dona, en la categoria de “Millora de la resposta institucional a través de la coordinació i el treball en xarxa entre les autoritats i organismes competents”.
L'alcalde, Salva Torrent, al costat de l'edil d'Igualtat, MartaAndrés, la regidora de Serveis Socials, IsabelMontaner, i el coordinador de Serveis Socials, Luís Lillo, ha arreplegat el premi, que reconeix la qualitat i innovació del model d'intervenció de l'Eliana. “Este reconeixement és per a totes les persones que han format part i impulsat este projecte i reforça també el nostre compromís fonamental amb la protecció de les víctimes”, ha declarat orgullós.
El jurat ha destacat el projecte per la seua eficàcia, el seu caràcter innovador i les possibilitats queoferixper a ser replicat en altres municipis. En esta edició, la FEMP ha entregat un total de 12 premis i sis mencions especials. En la mateixa categoria que l'Eliana, han sigut premiats els ajuntaments de Ronda (Màlaga) i Calataiud (Saragossa), mentre que la menció honorífica ha recaigut a Vitòria-Gasteiz. Les altres categories del concurs són “Ruptura del silenci”, “Assistència, ajuda i protecció” i “Impuls a la formació”.
Un model de referència en la lluita contra la violència de gènere
L'Equip Interdisciplinari contra la Violència de Gènere, Domèstica i sobre Menors de l'Eliana es va crear en 2003, fins i tot abans de l'entrada en vigor de la Llei Integral contra la Violència de Gènere. Des de llavors, s'ha consolidat i reforçat amb professionals de diverses àrees. La seua labor abasta la millora de plans municipals, el desenvolupament de protocols d'actuació i la sensibilització de la ciutadania mitjançant recursos com la Guia d'atenció a víctimes de violència de gènere.
Un dels seus principals assoliments és la prestació d'assistència jurídica 24 hores, que permet acompanyar les víctimes en la presentació de denúncies i processos judicials. A més, l'equip treballa en estreta coordinació amb Serveis Socials, Guàrdia Civil, Policia Local, centres educatius, el Centre Dona 24 hores i altres organismes. Només en 2024, han atés 56 dones, derivat a intervenció psicològica 22 i brindat suport legal a 31, amb la presentació de 24 denúncies i la participació en 9 judicis ràpids.
Comparte la noticia
Categorías de la noticia