Reme Mazzolari. /EPDALa portaveu del Grup Municipal del Partit Popular a l'Ajuntament de Llíria, Reme Mazzolari, ha denunciat hui que la situació de Llíria és “insostenible” en matèria de seguretat ciutadana i ha exigit més control en els empadronaments il·legals i mesures contundents per a combatre la delinqüència i l'okupació il·legal.
Mazzolari s'ha pronunciat així davant la creixent escalada de delictes en la capital del Camp del Túria. “Llíria va tancar el 2024 amb un increment de la criminalitat d'un 19,4% i això cal parar-ho”, ha destacat la dirigent popular, qui ha assenyalat que "la nostra ciutat sempre ha sigut tranquil·la, acollidora i on ens coneixíem tots, ara hi ha molta gent de fora que està generant problemes i això no ho volem”.
La portaveu popular ha recordat que “fa unes setmanes Llíria era notícia per l'assassinat d'un jove a colps i navaixades, són constants les denúncies de comerciants per robatoris a plena llum del dia i els nostres joves tenen por d'anar de nit pels carrers del municipi, ja que han patit robatoris de mòbils i dels pocs diners que portaven damunt”.
“El Grup Municipal del PP ha sol·licitat un ple extraordinari per a abordar la situació d'inseguretat ciutadana, davant l'immobilisme de l'actual Govern del PSOE i Compromís-MOVE. Els populars hem denunciat en reiterades ocacions esta situació però totes les propostes i mesures que hem plantejat han sigut rebutjades, pels quals els demanem que es lleven la bena dels ulls i comencen a treballar per a garantir la tranquil·litat dels nostres veïns”, ha explicat.
Mazzolari ha lamentat que “el Govern del PSOE i Compromís-MOVE ha convocat este ple un dijous a les 9 del matí, en horari laboral, quan l'habitual és fer els plens a les 19h de la vesprada, perquè tant els regidors que no estiguen alliberats puguen conciliar i perquè la població interessada en els temes que es tracten puguen assistir”.
Major control de l'empadronament
Mazzolari ha advertit que “és crucial un major control de l'empadronament, ja que s'estan generant casos en els quals hi ha vivendes amb més d'una persona empadronada i altres casos que ni tan sols és habitable” i ha afegit que “a través de l'empadronament, poden sol·licitar ajudes socials”.
“Les persones vulnerables cal ajudar-les però no a les màfies que utilitzen els empadronaments il·legals com un mitjà per a aprofitar-se del sistema social que tant d'esforç ens costa mantindre a tots els contribuents”, ha destacat, qui ha advertit que “és clau un major control per a destinar els recursos a qui més el necessita i no als qui participen de les màfies”.
“En finalitzar 2024, un total de 1.497 persones es van empadronar a Llíria. Els empadronaments en disseminats i urbanitzacions superen als del nucli urbà. Estes dades demostren que Llíria ha crescut en habitants, per la qual cosa la ciutat ha de fer un major esforç en els seus recursos, entre ells el cos de Policia Local, la qual cosa no es fa”, ha assenyalat.
Comparte la noticia
Categorías de la noticia