Ple de Paiporta.El ple de Paiporta ha aprovat, a iniciativa de la Regidoria de Benestar Social, Sanitat i Salut Pública, l’aprovació del contracte programa, l’acord amb la Conselleria d’Igualtat i PolÃtiques Inclusives que té com a objectiu l’estabilització de la plantilla de l’Àrea, l’increment del nombre de persones destinades en un 25% i l’augment de fons transferits per a Benestar Social de banda de la Generalitat, que superarà el milió d’euros al llarg d’aquest quadrienni en què estarà en vigor el contracte.
El contracte programa s’aprova d’acord amb les últimes lleis promulgades pel govern del Botà nic en matèria de Serveis Socials, enfocades a complir les rà tios de treballadores i treballadors mÃnims per nombre d’habitants, i a desenvolupar unes polÃtiques d’inclusió enteses des d’una perspectiva d'atenció integral a les persones, i no com a simple repartiment d’ajudes. Amb aquest contracte, s’augmentarà el nombre de persones destinades a Benestar Social, i s’estabilitzarà la situació laboral de les persones que hui presten aquest servei.
El regidor de Benestar Social, Rafa Gadea, va afirmar durant el ple d’aquest dijous que «amb el contracte programa aprovat, passem d’una concepció antiga dels Serveis Socials, entesos com a dispensadors d’ajudes, a una visió d’actuació integral sobre les persones vulnerables que necessiten atenció».
Gadea ha afegit que, «per a donar un servei de qualitat, és fonamental dotar d'estabilitat a la plantilla de persones que treballen a Paiporta, ja que és necessari que la ciutadania tinga referents professionals en qui confiar, persones que s’ocupen del seu cas i que coneguen les circumstà ncies i les hagen seguit al llarg del temps». En aquest sentit, el regidor va comparar aquesta situació amb la del metge o metgessa de capçalera, que coneix l’evolució i les circumstà ncies dels i les pacients que té assignades.
L’increment de fons, l’estabilització de la plantilla i el carà cter plurianual del contracte programa permeten previndre i planificar les polÃtiques municipals d’inclusió: «l’estabilització no sols afavoreix al treballador o la treballadora de Benestar Social, sinó que és l’única manera que els serveis socials de l’Ajuntament siguen de qualitat», ha conclòs Gadea.
La situació del Serveis Socials a Paiporta ha donat un gir radical des de 2015, quan hi havia 7 treballadores i treballadors assignats al departament. Actualment, amb les polÃtiques del govern fruit del pacte de 2015 i de l’actual, de 2019, la plantilla ha arribat a les 20 persones i, d’acord amb el contracte programa, la xifra podria pujar a més de 25.
De la mateixa manera, enguany, quan ja han entrat en vigor les últimes lleis promulgades pel govern valencià que avancen en la municipalització total dels Serveis Socials, a l’Ajuntament de Paiporta han d’arribar prà cticament 900.000 euros. Amb l’augment previst en partides com l’atenció a la dependència, el balanç al final de 2024 serà de més d’un milió d’euros a l’any.
Comparte la noticia
CategorÃas de la noticia