caminada/manifestació reivindicativa DIA DE LA DONA, en Sueca/ EPDASueca va celebrar els actes centrals amb motiu del Dia Internacional de la Dona. A les 11.30 del matí, des de la plaça del Convent, es va realitzar una caminada/manifestació reivindicativa acompanyada de música en la qual participaren una gran representació de la corporació municipal i d'un gran nombre de col·lectius i associacions de la ciutat.
Després de recórrer diferents carrers del municipi, els i les participants, representants de diferents col·lectius com ara el Centre Ocupacional Municipal (COM), l'Associació Pense Pensions Dignes, l'Associació de Familiars d'Alzheimer de Sueca (AFASU), la Fundació SASM per a persones amb trastorn mental, el Centre d'Educació Especial Miquel Burguera, el Centre d'Ajuda al Refugiat (CEAR) de Sueca, l'Associació Vive la Vida, l'Associació de Familiars de Persones amb Malaltia Mental (AFEM RB) i l'alumnat dels col·legis Luis Vives i Uniana, han acudit a la plaça de l'Ajuntament per a participar en la lectura del manifest amb micròfon obert a tota la ciutadania.
La regidora d'Igualtat, Sari Sáez, ha iniciat la seua intervenció remarcant el compromís de l'Ajuntament amb la igualtat de gènere i l'apoderament de les dones en el municipi, “hui, 8 de Març, reafirmem el nostre compromís de construir una societat igualitària en la qual totes les dones es puguen desenvolupar plenament, sense barreres ni discriminació. Convidem a tota la comunitat a sumar-se a esta commemoració i a reflexionar sobre la importància de la igualtat de gènere en la construcció d'un municipi més just i equitatiu”. Sáez ha finalitzat les seues paraules reafirmant que la igualtat de gènere no és qüestió d'un dia, ni d'un mes, “sinó que ha de ser un compromís permanent de tota la ciutadania en conjunt, i consolidar allò que s'ha aconseguit per a poder continuar fent camins d'igualtat”.
L'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha volgut aprofitar esta commemoració per a remarcar, especialment, el paper fonamental d'una generació de dones que van viure situacions històriques molt adverses, “reprimides i silenciades. Grans dones que van haver de patir el patriarcat en la seua màxima expressió. Per a totes elles, el nostre senzill homenatge hui, per lluitar dia a dia perquè puguem estar ací commemorant este dia, connectant amb les noves generacions, a fi d'aconseguir majors avanços en drets igualitaris de la dona”. Vázquez ha assenyalat també la necessitat de continuar lluitant perquè la joventut “tinga clar que la societat ha de ser igualitària, que hem d'erradicar per sempre la violència de gènere. Per tant, tots hem de ser partícips que el futur de la societat, els nostres joves, tinguen cada vegada més clar que el camí a seguir és la igualtat i la no violència”.
Els actes en commemoració del Dia Internacional de la Dona continuaren per la vesprada, a les 18.30 hores, en la sala d'actes de la Casa de la Cultura, amb la projecció del documental 'Lligams, fils que cuiden la vida', en el qual participaran Helena Gandia, llevadora de l'Hospital d'Ontinyent; Teresa Pérez, representant d'Amamanta; i Aida Máñez, presidenta de El parto es nuestro. Dinamitzarà l'acte la directora del documental, Lidia Hervás. En finalitzar, s'obria un debat sobre la temàtica de la violència obstètrica.
El dissabte 9 de març, a les 20 hores, en el Centre Municipal Bernat i Baldoví, va oferir, en col·laboració amb la Regidoria de Cultura, la representació teatral 'Sobrepassades' musical a cappella, amb la finalitat de visibilitzar la influència que el masclisme ha tingut, i té, al llarg de la història. Finalment, hui 11 de març, de 17 a 19 hores, s'oferiran uns tallers a l'alumnat de Formació per a Persones Adultes sobre 'Claus per a entendre els efectes perjudicials de la nova pornografia' i 'La invisibilitat no desitjada', a càrrec de l'equip de prevenció del Centre Dona Rural Xàtiva.
Comparte la noticia
Categorías de la noticia