MEDIO AMBIENTE
Convoquen una concentració per a reivindicar la turbina de la Gola de Quartell
Sense la tan desitjada turbina resulta impossible gestionar el nivell de l’aigua en la Marjal d’Almardà-Almenara, fet que comporta greus impactes mediambientals en la Finca de Penya, i també conseqüències econòmiques negatives, especialment per als llauradors de la zona
REDACCIÓN - 03/01/2019
Gola de Quartell. EPDA
Gola de Quartell. EPDA
La Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Desenvolupament Rural i Canvi Climàtic es va comprometre a instal·lar esta legislatura una turbina a la Gola de Quartell per a poder gestionar el nivell de l'aigua en la Marjal d'Almardà-Almenara. El projecte es va licitar en juliol i havia de començar després de l'estiu. Però, 2018 ja s'ha acabat i les obres encara no han arrancat.

Per este motiu, agricultors, veïns, caçadors, ecologistes, propietaris i altres afectats han convocat una concentració per a este diumenge, 6 de gener, a les 11 hores la Gola de Quartell per a reivindicar la instal·lació de la turbina i mostrar "la nostra indignació i disgust amb la Conselleria de Medi Ambient". El punt de trobada per als participants en esta acció de protesta serà el pont que hi ha al costat de La Casa Penya de Sagunt (Camp de Morvedre, València).

Sense la tan desitjada turbina resulta impossible gestionar el nivell de l'aigua en la Marjal d'Almardà-Almenara, fet que comporta greus impactes mediambientals en la Finca de Penya, reserva de fauna silvestre custodiada per Acció Ecologista-Agró, i també conseqüències econòmiques negatives, especialment per als llauradors de la zona.

Des d'Acció Ecologista-Agró Camp de Morvedre "ens sumem a esta concentració i convidem a tots els nostres socis i simpatitzants a participar. Estem ofegats per les promeses!!! Volem la turbina de la Gola de Quartell ja!!!"