MUSEROS
Els estudiants del l'Escola La Masia convertiran a robots en actors
Es tracta del Programa la teua obra, un projecte educatiu que uneix art, tecnologia i societat
REDACCIÓN - 19/12/2019
Logo de l
Logo de l"escola La Masia a Museros extret de Facebook.- EPDA

El cinema, les arts escèniques i la robòtica arriben a l'Escola La Masia de Museros. Els estudiants de primària aprendran a programar, dins del projecte d'innovació educativa Programa la teua obra, un robot humanoide que serà el protagonista, al costat dels alumnes, del curtmetratge que ells mateixos realitzen i dirigisquen. El projecte, és una idea de El Caleidoscopio, Start up de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, i dona suport econòmic per la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Museros.

Des d'aquesta regidoría, també es va proposar el projecte als centres CEIP Blasco Ibáñez i IES de Museros, encara que únicament l'Escola La Masia va decidir participar-hi.

Es tracta, per tant, d'un projecte amb doble valor. No solament ensenya als alumnes a programar i treballar amb alta tecnologia, com és aquest cas un robot, sinó que, a més a més amb aqueixa tecnologia, adquireixen una major consciència de l'entorn en el qual viuen, ja que el curt que creen ha de tindre un fi social o mediambiental.

Programa la teua obra, que busca la hibridació entre el món de la tecnologia, la cultura i les arts, ha començat pel desembre amb la formació dels professors i tutors a l'hora de dur a terme la programació dels robots, així com el desenvolupament dels guions, vestuari i decorat.

Una vegada format el professorat, seran ells els que s'encarreguen d'ensenyar l'alumnat el desenvolupament de guions en la classe de llengua; en plàstica i dibuix, els decorats i vestuari, i en tecnología i informática, la programació dels robots. Entre tots hauran de realitzar l'obra teatral de titelles o el curtmetratge.

La proposta pretén anar més enllà i convertir-se en un projecte que cree sinergies entre estudiants. Per això, pel maig l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València acollirà l'esdeveniment del Programa la teua obra en el qual tots els centres participants presentaran els seus treballs i projeccions.

A més, el mateix dia, la Universitat acollirà també els esdeveniments de la Fira Aèria, la finalitat de la qual és la construccions de drons socials i MOMO, projecte que conjumina curtmetratges d'animació amb Impressió 3D que es desenvolupen a la província valenciana. Dos projectes d'innovació educativa que El Caleidoscopio està desenvolupant en tota la Comunitat Valenciana.

En aquest curs, tots dos projectes compten amb la col·laboració de la Universitat de València, la Universitat Miguel Hernández d'Elx, Servei de formació de professorat de la Conselleria d'Educació, CEFIRE; i el de la Comunitat de Madrid, CTIF, i un total de 70 ajuntaments. A més, en el projecte participen també més de 1.500 estudiants de primària, ESO i batxiller i 90 centres educatius de les províncies de València i Alacant i de la Comunitat de Madrid.