MUSEROS
Museros es reuneix amb el Centre de Salut del municipi per abordar la problemàtica actual
L’alcaldessa de Museros junt amb les regidores dels ajuntaments de Massalfassar, Albuixec i Emperador i les coordinadores del Centre de Salut de Museros han tractat els protocols i funcionament dels centres d’atenció primària davant la COVID-19
REDACCIÓ - 24/09/2020
Museros es reuneix amb el Centre de Salut del municipi per abordar la problemàtica actual
Museros es reuneix amb el Centre de Salut del municipi per abordar la problemàtica actual
L'Ajuntament de Museros s'ha reunit amb les coordinadores mèdiques i d'infermeria del Centre Salut del Museros, juntament amb les regidores d'altres poblacions com Massalfassar, Albuixec i Emperador per tractar els protocols d'actuació de la COVID-19, els problemes que presenta l'atenció primària, noves vies de contacte telemàtic, així com les queixes del conjunt de veïns i veïnes que arriben als diferents consistoris, entre d'altres. L'alcaldessa de Museros, Cristina Civera, explica "és necessari coordinar i conéixer com està funcionant el sistema davant la COVID-19 perquè els ajuntaments som les administracions de proximitat dels veïns i veïnes".

A aquesta reunió, també es va abordar el tema de la vacunació contra la grip, que aquest any com a conseqüència de la pandèmia començarà abans, a partir del mes d'octubre. Per aquesta campanya la Conselleria de Sanitat i Salut Pública ha enviat els llistats de les persones prioritàries de la vacunació segons els grups de risc i d'edat. La vacunació és molt important perquè ajudarà a reduir la congestió dels centres d'atenció primària i hospitals, saturats per la COVID-19.

D'altra banda, des de les diferents administracions se'ls ha traslladat la necessitat de millorar el servei cap a la ciutadania, donat i tot que es coneix que hi ha una saturació dels centres d'atenció primària, i pocs recursos a causa de l'alta demanda. Civera, manifesta "coneguem la difícil situació que passa la sanitat, però és necessari millorar el servei perquè tots els veïns i veïnes puguen gaudir d'una atenció en condicions, a temps i així poder solucionar quant abans els seus problemes sanitaris".

Tanmateix, el Centre de Salut de Museros ha explicat les noves vies comunicatives que s'han adaptat per reduir l'atenció presencial i evitar la transmissió de la COVID-19. Ara, mitjançant el web de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública es podrà a part d'agafar cita prèvia des de l'App GVA Salut, consultar i actualitzar les dades de la SIP, descarregar informes de baixa o certificats de salut escolar, entre d'altres.