L'ELIANA
L'Eliana subvencionarà amb 8.000 euros els monuments de les Falles 2020
Les 4 comissions falleres de la localitat rebran 2.000 euros cadascuna per a afrontar les despeses derivades del Covid-19
REDACCIÓN - 15/10/2020
Unos de los monumentos falleros. / EPDA
Unos de los monumentos falleros. / EPDA

L'Ajuntament de l'Eliana ha publicat les bases de les subvencions de monuments fallers majors i infantils, construïts amb motiu de la festivitat de les Falles 2020, i que es van quedar sense cremar a causa de la irrupció de la pandèmia del Covid-19.

La mesura de la suspensió en vespres de l'inici de la celebració de les Falles, ha suposat un greu perjudici per a les comissions festives, que ja havien escomés si no tot, gran part de la despesa que comporta la festa i que fan necessària l'adopció d'iniciatives per a contribuir a mitigar la delicada situació en la qual s'han vist afectades per les mesures adoptades per a contindre la malaltia.

Les subvencions, es concediran en règim de concurrència, a les 4 comissions falleres del municipi amb 2.000 euros cadascuna, que sumaran un import total de 8.000 euros.

Per a l'edil de Cultura Festiva, Quique Martínez, es tracta d'una mesura "amb la qual esperem mitigar els efectes de la crisi econòmica en el sector, enfortint al gremi artesà dels artistes fallers que ha vist reduïda al mínim la seua activitat i protegir així el nostre Patrimoni Immaterial". Aquestes ajudes, ha recordat, se sumen a la col·laboració del consistori en la cessió dels locals, adoptada el mes de març passat, per a depositar i conservar els monuments que van quedar sense cremar.