CARLET
L'Ajuntament de Carlet garantix l'alimentació infantil de les famílies amb menys recursos
La ayuda es de 120 euros mensuales
REDACCIÓN - 25/11/2020
Ayudas para alimentación infantil
Ayudas para alimentación infantil

57 xiquets i xiquetes d'un total de 29 famílies accediran a les ajudes destinades a l'alimentació infantil de menors en situació de vulnerabilitat, unes subvencions que pretenen garantir el dret bàsic a l'alimentació.

Els beneficiaris són xiquets i xiquetes entre 3 i 18 anys ens situació de vulnerabilitat que no es necessari que estiguen matriculats o que hagen sigut becats per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport. La prestació econòmica que reben és de 4 € diaris, que suposa una ajuda total de 120 € mensuals. Estes subvencions són atorgades des del Departament de Serveis Socials, ja que són les seues professionals les que diagnostiquen el grau de vulnerabilitat de cada família.

Estes subvencions se sumen a les ja atorgades durant el període estival dins del programa Ajuda, família i infància. Un programa que es desenvolupava durant els mesos d'estiu i que tenia per objecte l'atenció de xiquets, xiquetes i adolescents pertanyents a famílies en situació de privació material. L'Ajuntament de Carlet basant-se en este carències, organitzava el menjador d'estiu que es desenvolupava durant els mesos de juliol i agost a traves de càtering o menjadors escolars.

Enguany, a causa de la Covid, l'Ajuntament ha hagut d'adaptar-se a la situació amb la creació de vals de compra en un supermercat de la nostra ciutat. En este cas foren 40 xiquets i xiquetes els beneficiaris, que reberen 242 € per a cobrir les seues necessitats alimentàries, que han suposat una despesa de 9.684 €. La regidora de Serveis Socials, Lola Navarro considera que «garantir l'alimentació dels més menuts és molt important, i des del departament es porta un exhaustiu control perquè els beneficiaris siguen xiquets i xiquetes i que la subvenció s'invertisca en l'alimentació bàsica».