CORONAVIRUS
La Ribera continua reduint la seua incidència acumulada per coronavirus després de registrar xifres de rècord
El municipi que registra una major incidència acumulada és Càrcer que supera els 3.000 positius per cada 100.000 habitants
REDACCIÓN - 12/02/2021
Datos actualizados el viernes 12 de febrero de 2021. Fuente: Conselleria de Sanidad
Datos actualizados el viernes 12 de febrero de 2021. Fuente: Conselleria de Sanidad
La Conselleria de Sanitat ha actualitzat hui, divendres 12 de febrer la informació sobre la situació epidemiològica als pobles de la comarca de la Ribera Alta i la Ribera Baixa. Segons estes xifres, la incidència continua registrant números alts, però s'ha vist una tendència descendent des que s'aconseguira pics de rècord després de les festes nadalenques. Pobles com Tous, Castelló de la Ribera, Rafelguaraf, Càrcer o Cotes, entre altres, superen d'incidència acumulada els 1.000 contagis per cada 100.000 habitants.

En el mapa adjunt, elaborat amb les últimes dades actualitzades, es pot observar l'evolució de tota la incidència acumulada dins d'aquesta comarca.

En color morat es troben els pobles que registren una incidència acumulada superior als 1.000 casos. Estos pobles són els comentats anteriorment, de la Ribera Alta es troben Càrcer, Castelló de la Ribera, Tous, Manuel, la Pobla Llarga, Rafelguaraf i Cotes i a la Ribera Baixa tots es mantenen per davall dels 1.000 d'incidència acumulada.

El color roig és el predominant del mapa, este color indica que els municipis registren una incidència entre 500 i 1.000 casos, són la majoria d'ells dins de la Ribera Alta. Com es pot observar a la Ribera Baixa només tres pobles superen aquestes dades, Albalat de la Ribera (773), Corbera (580) i Llaurí (683).

Els municipis pintats en color groc són els que registren entre 200 i 500 casos positius, alguns d'aquests pobles/ciutats han vist reduïda considerablement la seua incidència, ja que la majoria d'estos registraven unes dades de més de 2.000 casos per cada 100.000 habitants, com és el cas de Sueca, Cullera, Favara, Guadassuar o l'Alcúdia, entre altres.

Finalment, el color verd referència els municipis que tenen dades d'incidència per davall dels 200 casos per cada 100.000 habitants. Són la minoria, Llombai, Alfarb, Sollana, Sant Joanet o Benimodo.

Encara que les dades d'incidència acumulada a la comarca han disminuït considerablement els responsables polítics dels diferents municipis al·ludeixen a la responsabilitat, a l'ús de màscara, mantindre la distància social, llavar-se sovint les mans i complir amb les restriccions aprovades per les autoritats sanitàries.