MASSANASSA
Massanassa reviu la Crida de les seues Falles
L'entitat local i les quatre comissions falleres de la localitat reprenen la festivitat amb molta il·lusió després de dos anys de suspensió
REDACCIÓ - 01/03/2022
Alcalde i falleres majors des del Balco?./EPDA
Alcalde i falleres majors des del Balco?./EPDA

Dissabte passat 26 de febrer, Massanassa va tornar a viure el solemne acte de la Crida per a posar punt d'inici a les Falles d'enguany, després de dos anys de suspensió per la situació sanitària davant la Covid-19.

L'acte va començar amb un passacarrer des de la Plaça de les Escoles Velles per a recollir a les falleres majors i presidents de les quatre falles del municipi i, així, unir-se al recorregut per a arribar fins al Balcó de l'Ajuntament. Tot això, acompanyat de les interpretacions de la Banda de Música del Centre Instructiu i Musical de Massanassa (CIMM).

Les falleres majors de la Junta Local Fallera de la localitat, Mª José Ferrer i Nadia Navarro, sota el lema "Tots a una veu: Ja estem en Falles!" van donar el tret d'eixida a la tradicional festa valenciana des del Balcó de l'Ajuntament de Massanassa. Acompanyades de l'alcalde del municipi, Paco Comes, i de les falleres majors i presidents de les quatre comissions de la localitat, van voler agrair l'espera al veïnat i, sobretot, als fallers i falleres de les Falles de Massanassa. Paraules a les quals també es va unir Comes, ressaltant la responsabilitat i la comprensió del veïnat davant les decisions de suspensió d'actes. "Però, ara, tornem amb força i il·lusió", afirma l'alcalde.

"Necessitem la lluita i la festa del vostre color morat, Falla Jaume I; la resistència i essència del vostre color taronja, Falla l'Alqueria; la història i tradició del vostre color blau, Falla Poble Massanassa; i la il·lusió i joventut del vostre color roig, Falla El Divendres", manifestaven les falleres majors amb el micròfon, fent honor al color de cada comissió i a l'emoció per tornar davant un context que, esta vegada i després d'una llarga espera, el fa possible.

La jornada va finalitzar amb el càntic a l'Himne de València i el llançament de focs artificials, que van il·luminar el nuvolós i fosc cel de l'ampli ventall de colors per a mostrar l'esperança i el nou pas cap a estes festes.

Així, Massanassa posa en marxa la seua programació fallera, on el dimarts 15 de març a la nit es podrà observar els monuments fallers plantats i el dissabte 19 es posarà el fermall final amb la Mascletà i la Cremà al que segur serà una setmana fallera amb molts actes i vivències per a recordar.