VINALESA
Juan Bautista presenta "La imagen de san Vicente Ferrer: Medio siglo de presencia en el retablo mayor de la Iglesia Parroquial de San Honorato de Vinalesa"
L’obra tracta d’un assaig monogràfic al voltant de diversos aspectes d’aquesta tan benvolguda advocació a la nostra demarcació geogràfica
REDACCIÓN - 13/04/2013
Cartell anunciador del susdit esdeveniment cultural. FOTO: EPDA
Cartell anunciador del susdit esdeveniment cultural. FOTO: EPDA

Demà dissabte 13 d'abril a les 18 hores, tindrà lloc l'acte de presentació del llibreLa imagen de san Vicente Ferrer: Medio siglo de presencia en el retablo mayor de la Iglesia Parroquial de San Honorato de Vinalesa (1963-2013).

L'obra tracta d'un assaig monogràfic al voltant de diversos aspectes d'aquesta tan benvolguda advocació a la nostra demarcació geogràfica. A les pàgines de la publicació trobarem informació relacionada amb l'origen d'aquesta invocació a la vila de Vinalesa, aspectes iconològics i iconogràfics de la imatge en qüestió i, finalment, uns apunts molt interessants sobre l'artífex de la talla, el reconegut imatger valencià Efraín Gómez Montón, un dels membres d'aquella irrepetible generació d'escultors-imatgers de la passada centúria. A més a més, cal destacar la mostra gràfica inèdita que es recull a les pàgines d'aquesta edició. Obra bibliogràfica que novament ens ajudarà a conéixer amb més profunditat si cal, el nostre riquíssim patrimoni imatger i les seues singulars característiques històriques, sociopolítiques i artístiques.

A la mesa de presentació estaran a més de l'autor del text, Antonio López Quiles (rector regent de Vinalesa) i la senyora María Vicenta Alcayde Palanca, promotora d'aquest treball de camp que ha tingut com a objectiu principal commemorar el cinquanta aniversari de l'encàrrec de la imatge de sant Vicent Ferrer de Vinalesa.