El diputat d'Educació, Paco Comes, ha visitat les instal·lacions de la Finca Sinyent de l'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-ASAJA), el centre d'experimentació agrà ria que l'entitat disposa a Polinyà de Xúquer per a realitzar assajos i transferir els resultats obtinguts de la investigació als agricultors valencians.
AixÃ, acompanyat pel president d'AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado, el diputat Comes ha recorregut la finca, que ocupa una extensió de 25 hectà rees en un entorn agrÃcola de gran valor paisatgÃstic. Més del 95% de la superfÃcie disponible per a assajos agronòmics del centre -que es va posar en marxa en 2011- es troba ja plantada amb cultius implantats en la Comunitat Valenciana com amb noves opcions. Este projecte s'ha concretat en l'estudi de nous patrons, varietats i tècniques de maneig del cultiu que permeten obtindre un millor rendiment des d'una perspectiva agronòmica i mediambiental.
En la seua visita, el responsable d'Educació de la Diputació de València ha volgut destacar el treball que realitza AVA-ASAJA en la finca Sinyent "duent a terme una labor molt important amb la finalitat de donar resposta a les necessitats del sector agrari quant a la investigació i la innovació en unes magnÃfiques instal·lacions que suposen una garantia de qualitat".
Aixà mateix, ha ressaltat que la Diputació de València i l'Associació Valenciana d'Agricultors reforçaran la seua relació per a "fer un salt qualitatiu a l'excel·lència en l'aposta de la corporació provincial per oferir una formació prà ctica de qualitat basada en la tècnica i la investigació als alumnes dels seus centres de formació professional, l'Escola de Capatassos AgrÃcoles de Catarroja i l'Escola de Viticultura i Enologia Félix Jiménez de Requena". Ha apuntat també que la corporació provincial i AVA-ASAJA firmaran un conveni de col·laboració a fi de facilitar-los als alumnes d'estes escoles prà ctiques d'especialització en la Finca*Sinyent, centre d'experimentació agrà ria de l'associació valenciana, i enfortir la transferència de coneixements entre la corporació provincial i l'entitat agrà ria.
En este sentit, Paco Comes ha convidat a Cristóbal Aguado a visitar el centre formatiu de Requena, que compta amb més de 60 anys de marxa. Des dels seus inicis, en 1960, han passat per la 'Félix Jiménez' 2.400 alumnes a través d'algun dels seus cicles formatius: oferix quatre cicles de Formació Professional, dos relacionats amb la indústria alimentà ria: Tècnic en Olis d'Oliva i Vins (grau mitjà ) i Tècnic en Vitivinicultura (grau superior); i altres dos orientats a activitats agroforestals: Tècnic en Aprofitament i Conservació del Medi natural (grau mitjà ) i Tècnic en Gestió Forestal i del Medi natural (grau superior).
Esta nova aposta va en la lÃnia del full de ruta de la Diputació de València que dirigix Vicent Mompó. Precisament l'impuls al sector agrÃcola i el camp és un dels eixos sobre els quals posa l'accent la corporació provincial, que va analitzar el mes d'abril passat amb AVA-ASAJA diverses propostes de l'organització professional agrà ria en matèries tan preocupants per al sector com són el control d'espècies invasives, la millora dels camins rurals, la lluita contra els robatoris i la formació agrà ria. En esta lÃnia, l'associació ha posat en marxa en col·laboració amb la Diputació de València un cicle formatiu per a accedir a la renovació i obtenció del carnet d'usuari professional de productes fitosanitaris, tant el bà sic com el qualificat.