Un instante de la presentación del proyecto en el Espai Les Panses de Albalat dels Tarongers. / A. A.
Ponents en la presentació: Carlos Picón, María Asensi i Ana Mafé. / A. A. Divendres passat, 15 de novembre, l'Ajuntament d'Albalat dels Tarongers va presentar en l'Espai Les Panses el seu projecte turístic per a dinamitzar l'economia local, sota el lema 'El camí del Sant Greal, ruta de coneixement, dins del seu pla estratègic 2023-2027. L'esdeveniment va reunir més de 60 persones, entre alcaldes, regidors de diferents municipis del Camp de Morvedre i altres comarques, professionals del turisme i veïns de la localitat. Va tindre com a objectiu presentar una sèrie d'iniciatives turístiques destinades a consolidar els actius ja existents i crear nous projectes públic-privats que beneficien l'economia local.
L'alcaldessa d'Albalat, María Asensi, va obrir l'acte amb un minut de silenci en homenatge a les víctimes de la recent catàstrofe provocada per la DANA en diverses comarques valencianes. A continuació, Asensi va presentar la iniciativa i va donar pas als següents ponents. La primera intervenció va ser a càrrec de la presidenta de l'Associació de la Ruta del Sant Greal, Ana Mafé, qui va destacar la importància de la ruta com un eix estratègic per al desenvolupament cultural i turístic de la Comunitat Valenciana.
A continuació, Carlos Picón, regidor de Turisme i Cultura, va exposar els actius turístics d'Albalat dels Tarongers, entre els quals destaquen el Castell del segle XIV, l'església de la Immaculada, les rutes ciclistes i de senderisme, i diversos jaciments arqueològics, com les pintures rupestres de la Cova de L'Aigua Amarga i el jaciment de 'Les Raboses, que daten d'entre el 1600-100 a. C.
Albalat tindrà un nou museu permanent dedicat a Joaquín Michavila
A més, Picón va subratllar la proposta de creació del 'Museu permanent Joaquín Michavila', en honor al pintor local les obres del qual han sigut exposades internacionalment, Nova York, Brussel·les, Tòquio, Brussel·les, Berlín, Bonn i altres importants ciutats i que suposaria per a Albalat dels Tarongers comptar amb un actiu cultural de primer ordre. "Aquesta iniciativa cultural pretén situar a Albalat en l'epicentre de la cultura del Camp de Morvedre i atraure un turisme cultural internacional", en paraules de l'edil, qui recorda la col·laboració tant de la Diputació de València com de la Universitat de València.
La gastronomia local també va tindre el seu espai, amb la menció de plats típics, com l'arròs de Comediana i el Tortell, que formen part dels atractius turístics del municipi. "La gastronomia és un altre dels nostres grans actius, que, juntament amb el patrimoni cultural i natural, permet posicionar a Albalat com un destí complet per al turista", va assenyalar Picón.
Durant l'esdeveniment, es va destacar la importància de la inclusió d'Albalat dels Tarongers dins de la Ruta del Sant Greal i altres rutes rellevants, com el Camí del Cid, la Ruta de Jaume I i la Ruta de la Seda, així com de la riquesa patrimonial del territori, sostenibilitat econòmica, ambiental i social, de la creació per part de les autoritats del Geoparque mundial de la Unesco, un ambiciós projecte amb un alt valor patrimonial de la zona en les quals apareixen roques sedimentàries anteriors a l'extinció dels dinosaures i que beneficiaria a tots els municipis, creant sinergies entre tots i que beneficiarien a la comarca.
L'esdeveniment, que passarà a formar part de l'Arxiu Històric del Consell d'Europa, permetrà que a través de les institucions corresponents, tindre accés als fons europeus, per a abordar altres projectes en altres àrees i que beneficien a la comunitat íntegrament, també en altres àrees i serveis municipals.
L'alcaldessa María Asensi va destacar l'impacte positiu que tindrà aquesta iniciativa, afirmant que "el turisme és una eina clau per a impulsar la nostra economia local i generar noves oportunitats d'ocupació, sense oblidar la importància de preservar i valorar el nostre patrimoni cultural i natural".
Comparte la noticia
Categorías de la noticia