El cartell anunciador dels actes. EPDALes Trobades en Valencià de 2025 arriben per primera vegada a Albuixech amb una programació plena d’activitats culturals i festives per a tota la comunitat educativa i la ciutadania en general.
L’esdeveniment començarà el divendres 4 d’abril amb la inauguració de l’exposició de cartells i fotografies participants a “Major 54”, seguida d’un sopar homenatge a la Plaça de la Llibertat, amenitzat per l’actuació del grup musical Besugo.
El dissabte 5 d’abril, la jornada estarà marcada per l’entrega de guardons del Sambori Comarcal, també a la Plaça de la Llibertat, i comptarà amb l’actuació del grup Marcel el Marcià per posar ritme a la vesprada.
El diumenge 6 serà el dia central de les Trobades, començant amb una cercavila a les 10:30 h, seguida de tallers i actuacions a partir de les 11:00 h. A les 13:00 h es gaudirà d’una dansà popular, i a les 13:30 h es farà una visita al monument commemoratiu de la Trobada a Albuixech.
Després de dinar, a les 16:00 h, la música tornarà a prendre protagonisme amb l’actuació del grup Ramonets a la Plaça de la Llibertat.
Música
Els dies 7, 8 i 9 d’abril, la música continuarà amb la Trobada Musical a la Casa de la Cultura a partir de les 10:00 h. Finalment, el dijous 10 d’abril, la jornada estarà dedicada a l’alumnat de secundària amb tallers i l’actuació del grup La Fulla a la Plaça de la Llibertat.
Aquestes Trobades en Valencià seran una gran oportunitat per celebrar la llengua i la cultura pròpies, promovent el seu ús i disfrutant d’un ambient festiu i participatiu. Albuixech es converteix així en un punt de trobada clau per a la defensa del valencià.
L’alcaldessa, Marta Ruiz ha assenyalat la importància d’este esdeveniment, coincidint amb les votacions per a escollir la llengua a l’ensenyament. “Era una qüestió que teníem pendent des de fa temps i que hem
tractat de fer realitat. A banda de posar en relleu la nostra llengua també omplirà el nostre poble d’un bon ambient amb milers d’escolars i famílies”.
En la mateixa línia, la regidora de Cultural Mari Luz Castellano, explica que “només quedaven dos pobles en la comarca i encara que som xicotets hem fet un gran esforç per acollir Les Trobades”.
En esta ocasió, destaca la regidora, els homenatjats són la professora María Pilar Devís, i el catedràtic Ferran Carbó, estudiós de l’obra de Vicent Andrés Estellés, “que és un perfil que hem de reivindicar en el context actual”.
Comparte la noticia
Categorías de la noticia