Algunes de les activistas a Faura. / EPDAFloràlia com a projecte de mediació cultural creix any rere any. La cultura viscuda, la creació cooperativa de l’art així com la dansa en clau d’expressió del poble dinamitzaran el programa d’actes d’aquest cap de setmana. La possibilitat de dansar a la natura, ballar entre disfresses i màscares o bé rebre una formació de Feldenkrais obrin les portes de les jornades articulades per Hort Art.
La vivència artística que revoluciona el Camp de Morvedre arrancarà esta vesprada a les 19:30 a la Casa Gran. Un videofòrum sobre dansa fusionat amb infusions i dolços que permetrà els assistents dialogar, descobrir i aprendre nous codis culturals.
La Rodana serà l’escena privilegiada de la proposta de dissabte, que des de bon matí acollirà danses en un passeig performatiu. A partir de les 10:30h els participants eixiran des de l’Ermita de Santa Bàrbara i muntaran fins a la Rodana per tal de viure el diàleg amb la natura."Floràlia 2025 Cossos Transitius, preténser un relat poètic col.lectiubasaten l’experiència viscuda dels participants, en la valoració i els coneixements marginals, per a recuperar i contextualitzar coneixements i habilitats tradicionals" afirmava Alex Guerra.
El suggeriment creix per al diumenge a les 17:30 a l’Escorxador. Una jornada de dansa amb màscares i disfresses que permetrà els més agosarats gaudir d’una dinàmica de dansa contemporània. Transformació i interacció en la creació col·lectiva i art vivenciat que enlluernarà l’Escorxador.
Si l’art, la creació dialogada i la dansa vivenciada són essencials en la proposta d’Hort Art, ho és també la cura del cos com a essència de convivència. En aquest sentit, la consciència corporal a través del moviment es treballarà en un taller de Feldenkrais. L’acte arrancarà a les 17:00 a l’espai dels Majors.
Una vegada més, Hort Art aplega dansa, medi ambient, art i cures personals. "Ho farem amb allò que més ens estimem, el moviment i la creativitat. Aquestes són les armes més poderoses per plantar cara a la crisi ecològica i planetària. Hem de desenvolupar un paradigma que pose la vida al centre, treballar de forma col·lectiva i col·laborativa, ens cal establir connexions entre els diferents habitants del territori i generar un nou codi d’aprenentatge" afegia Pere Bodi. El projecte manté la seua programació amb el suport de l’Ajuntament de Faura.
Comparte la noticia
Categorías de la noticia