La Banda Simfònica de Llíria al Palau de la Música / Foto: Unió Musical de LlíriaLa Sala Iturbi del Palau de la Música de València va convertir-se, el diumenge tretze de juliol, en el punt neuràlgic de la Unió Musical de Llíria. La Banda Simfònica ha oferit un concert, en el marc de la programació prèvia al Certamen Internacional de Bandes de 2025, com a guanyadora de la Secció d'Honor de l'edició de 2024, que es tractava de l'entrega 136a d'este prestigiós esdeveniment.
Nombrosos socis i simpatitzants han acompanyat als músics en una jornada per a fer Unió en un escenari incomparable. La Banda Simfònica, amb més de 140 integrants i sota la direcció del director titular, Vicent Balaguer Domènech, ha fet vibrar al Palau de la Música amb una programació idèntica a l'oferida el passat 21 de juny, en el concert celebrat al teatre de la societat com a commemoració del Dia Europeu de la Música.
Les dues primeres obres han comptat, a més, amb la presència dels seus creadors. L’agrupació musical ha obert amb Arrels, del compositor i clarinetista d’esta Banda Simfònica, Ximo Tarin Micó. Una peça que va ser estrenada, l’any 2023, i que es tracta d’una suite del ballet de 6 temps, amb una clara influència de la cultura valenciana i una gran intensitat de les diferents cordes instrumentals.
Després ha estat el torn de Simfonia núm. 7 Mediterraneum, del compositor de Silla, Andrés Valero-Castells. Els 3 moviments d’esta obra, que realitzen un homenatge a la mar Mediterrània i els seus pobles, han revestit la Sala Iturbi d'una narrativa que genera una simbiosi perfecta entre delicadesa i potència final. Esta cita, a més, suposava l’estrena d'esta peça en la seua versió per a Banda Simfònica, que veu la llum dos anys després de la seua versió orquestral.
Deixat enrere el descans, Els mestres cantors de Nüremberg, han fet una obertura de Richard Wagner que condensa, d’una manera exemplar, l’esperit de l’òpera, amb una composició lírica, enèrgica i solemne.
I el final apoteòsic no podia ser d'altra manera que amb Els pins de Roma, obra de l’italià Ottorino Respighi. Este poema simfònic de quatre temps ens ha transportat a la contemplació dels pins més característics de la Ciutat Eterna, amb un catàleg immens de matisos sonors i una interpretació final, amb la presència d'alguns músics a l'amfiteatre superior, que ha fet les delícies de tot el públic allí present.
D'esta manera, la Banda Simfònica de la Unió Musical de Llíria ha homenatjat, amb una interpretació descomunal, la seua condició d'actual guanyadora de la Secció d'Honor del CIBM 2024 i, a més, el títol honorífic de ser l'agrupació més guardonada de la història del Certamen Internacional de Bandes de València, amb un total de 44 primers premis.
Comparte la noticia
Categorías de la noticia