La regidora delegada de Cultura, Balbina Sendra; el director de la Fundació Vicky Foods, José Vicente Castell, i el director de la iniciativa, Vicent Mengual, han presentat avui el IV Campus Musical Vicky Foods, que es durà a terme entre el 22 i el 26 de juliol.
Es tracta d'una iniciativa adreçada a les persones que estiguen cursant Ensenyaments Professionals de Música o que tinguen aprovada la prova d'accés a aquests estudis, per la qual cosa la majoria dels assistents tenen entre 12 i 19 anys.
El campus està especialitzat en diferents instruments. Concretament, s'ofereixen places per a flautes travesseres, oboés, fagots, clarinets, saxòfons, trompes, trompetes, trombons, bombardins, tubes, instruments de percussió, violins, violes, violoncels i contrabaixos.
En primer lloc, Sendra ha agraït a la Fundació haver triat la nostra ciutat per organitzar el Campus. "És una iniciativa que complementa l'oferta turística de la nostra ciutat, ja que el concert final el portarem a primera línia de platja perquè tots els veïns i visitants puguen gaudir d'un concert de molta qualitat i h farem dins d ela programació de 'Gandia a la Mar'".
La responsable de Turisme afirmat que "a més de donar a conéixer el que som, estem treballant el talent, alhora que obrim espais per al desenvolupament del Campus com el Teatre Serrano, el MAGa, el Claustre de la Biblioteca o els carrers i places de la ciutat, amb la qual cosa dinamitzem el centre durant l'estiu".
Tal com ha explicat Mengual, les lliçons començaran amb una classe col·lectiva al matí. Després, els participants es dividiran en dos grans grups que formaran una orquestra i una banda per assajar el concert de tancament, que tindrà lloc l'últim dia.
Com a novetat, les vesprades estaran dedicades al projecte Form-Art-E, gràcies al qual es duran a terme xerrades d'àmbit artístic i cultural. Entre altres coses, es tractaran temes com la gestió emocional, el lideratge, la marca personal o la tolerància a la frustració, així com cursos sobre la por escènica i sobre la creativitat en el sentit més ampli.
"Aquesta iniciativa naix des del punt de vista de complementar la formació que l'alumnat no té als seus ensenyaments acadèmics formals. És un plus de qualitat que volem donar al campus i creiem que pot ser un aspecte pioner, ja que no és una combinació formativa que es puga veure en altres parts", ha assenyalat el director del projecte.
Pel que fa al professorat, Mengual ha comentat que la iniciativa garanteix un cert nivell de formació avalat pels professionals que imparteixen les classes. "Al matí comptarem amb gent que ha estat treballant en conservatoris de la xarxa pública o en conservatoris de la Generalitat, així com gent que treballa en orquestres d'àmbit nacional en l'àmbit professional".
"A les vesprades també vindrà gent de reconegut prestigi com, per exemple, Cristóbal Soler, el director de la Banda Municipal de València; Marisa Císcar, psicòloga especialitzada en la gestió emocional al món de la música, entre altres", ha afegit.
Respecte a les inscripcions, el termini per apuntar-se al programa va acabar el 31 de maig passat, però tots els diners recaptats aniran destinats íntegrament a la Fundació Pequeño Deseo, organització que es dedica a complir els somnis dels xiquets i xiquetes amb malalties greus. "Aquesta entitat busca crear un ambient d'emocions positives per afavorir la recuperació dels pacients i les pacients. A més, no es dedica només a complir desitjos, sinó que també ajuda les famílies a portar millor tot el que comporten aquestes malalties", ha explicat Castell.
Comparte la noticia
Categorías de la noticia