Dins de la campanya "12 mesos, 12 lemes," la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) de Camp de Túria posa en marxa una iniciativa al setembre per a fomentar el pensament crític respecte al que consumim en xarxes socials.
En l'actualitat, els influencers que exposen la seua vida personal en xarxes socials s'han convertit en models a seguir per a moltes persones. L'aparent proximitat amb la qual es comuniquen pot portar-nos a creure que tot el que mostren és autèntic. No obstant això, és fonamental recordar que comparar-se amb ells és inútil. El que veiem en xarxes socials no representa el 100% de la realitat d'estes persones. Darrere de les seues publicacions, hi ha marques, contractes i patrocinis, i en molts casos, tractaments cars, cirurgia estètica o l'ús d'esteroides.
Encara que intentem promoure l'acceptació personal i l'amor propi, les xarxes socials continuen reforçant un ideal de bellesa concret. Com es pot observar en nombrosos comentaris, es critica allò que no s'ajusta a este cànon. Estos missatges, dirigits principalment a xiquets, xiquetes i adolescents, poden desencadenar trastorns de la conducta alimentària, obsessió per l'aparença física i una necessitat constant de validació a través dels "likes".
Per tot això, des de la UPCCA Camp de Túria animem a tothom a reflexionar abans de jutjar-se, comparar-se amb figures públiques o sentir-se "menys que..." per la quantitat de cors en una publicació. La pregunta que ens hem de fer és: quant valen realment estos "likes"?