L'Ajuntament de Rafelbunyol, a través de la regidoria d'Educació, ha exigit a la Conselleria d'Educació i a la Direcció General de Funció Pública que cobreixen les places vacants de personal administratiu i de consergeria a l'IES Rafelbunyol, davant la situació crÃtica que travessa el centre educatiu per la manca de personal d'administració i serveis.
Actualment, l'IES Rafelbunyol no disposa de cap personal administratiu per a afrontar el perÃode de matriculacions, la PAU i altres procediments acadèmics essencials. A més, tampoc no compta amb el personal de consergeria on ha d'haver-hi dues persones, fet que agreuja encara més el seu funcionament quotidià .
L'alcalde, Fran López, ha manifestat que "la situació actual és inacceptable i evidencia una greu falta de previsió i compromÃs per part de l'administració autonòmica. No podem permetre que la comunitat educativa del nostre municipi es veja perjudicada per la manca de personal essencial. Des de l'Ajuntament exigim una solució immediata perquè el nostre institut afronte el pròxim curs amb normalitat".
Per la seua banda, el regidor d'Educació, Alfons Lucas, ha declarat que "davant aquesta situació extrema, es fa difÃcil que els docents puguen desenvolupar la seua tasca docent. Tampoc entenem com, sent un centre de més de 600 alumnes, sols ens doten amb una persona administrativa, quan hi ha centres amb menys alumnat que tenen més personal administratiu".
En aquest sentit, ha reclamat "que es dote l'IES Rafelbunyol amb el personal que li correspon perquè els nostres docents puguen continuar formant als joves de Rafelbunyol amb dignitat i qualitat".
El govern municipal recorda a la Conselleria d'Educació que ha de garantir els recursos humans suficients per al bon funcionament dels centres educatius i no traslladar al voluntarisme i/o esforç extra dels equips directius que es puga començar el curs 2025-2026 amb plena normalitat.
Denuncia de la comunitat educativa
Des de la comunitat educativa, manifestaren la seua profunda preocupació per la falta de personal administratiu i de servicis en el centre en ple perÃode de matrÃcula, una etapa clau en l'organització del curs escolar.
"Actualment, i de manera insòlita, són membres de l'equip directiu els qui estan assumint les tasques administratives. Esta situació, a més de ser inacceptable, posa en risc la correcta gestió de la matrÃcula i desvia a l'equip directiu de les seues funcions pròpies, imprescindibles per al bon funcionament del centre", advertixen.
"L'absència de personal administratiu no sols afecta a l'eficiència del procés de matriculació, sinó que també genera una gran cà rrega addicional de treball i tensió, tant per a l'equip directiu com per a la resta del personal del centre. Esta situació no pot ni deu normalitzar-se", expliquen.
"No es pot permetre que un centre educatiu funcione sense el personal necessari en moments tan crÃtics com el perÃode de matrÃcula. L'educació pública necessita recursos, compromÃs institucional i, sobretot, respecte cap als qui treballen dia a dia per oferir una ensenyança de qualitat", conclouen.