El pròxim 22 de març arrancarà en el Palau de la Música la nova edició del cicle titulat "Músiques Religioses del Món", que oferirà a la Sala Rodrigo un total de cinc concerts temà tics d'interés multicultural. L'auditori consolida este cicle, que començarà amb el programa Èxtasi, interpretat per l'Ensemble Andalusà de Tetuan, dirigit per AssÃs Samsaoui, on el públic podrà escoltar cants d'Al-Harräq, dervixos i confraries sufÃs. Les entrades dels concerts, a un preu de 10 euros, ja es poden adquirir a la pà gina web del Palau, www.palauvalencia.com, o de manera presencial en les taquilles de l'auditori, i tenen un 50% de bonificació per a diversos col·lectius.
El cicle "Músiques Religioses del Món" està dissenyat per la Fundació Cultural CdM. La programació abordarà també proposades com un viatge musical mÃstic, la música hindú, el responsori de tenebres de Tomás Luis de Victoria o els cants de peregrinació en l'Edat mitjana.
Tal com ha subratllat el director del Palau, Vicente Llimerá, "volem revalidar l'èxit de l'edició passada, i que el públic torne a respondre amb entusiasme a les diverses propostes que tenen a disposició, sempre des de la premissa de la varietat i la qualitat". Llimerà ha animat "tothom a acostar-se al Palau per tal de disfrutar d'estos concerts tan especials que fan de la Sala Rodrigo un lloc harmònic d'unió de cultures i religions, i un espai de germanor entre religions que només la música és capaç d'aconseguir".
El cicle comptarà també amb la participació de la compositora, cantant, intèrpret denyckelharpai violinista de Toledo, Ana Alcaide, que oferirà el programa Ritual (dimarts, 25 de març); els músics hindús Rishab Prasanna (basuri), Joyetta Sanyal (sitar) i Mosin Kawa (taula) amb la propostaRaag Chakra(dimecres, 2 d'abril); el grup AVocal CdM, dirigit per Marco GarcÃa de Pau, amb el programa Tenebrae basat en els Responsoris de Tenebres de Tomás Luis de Victoria (dimecres, 9 d'abril) i conclourà amb la Capella de Ministrers, dirigits per Carles Magraner, amb la proposta Peregrinatio, sobre el Llibre Vermell, cants de peregrinació de l'Edat mitjana (dimarts 15 d'abril).
Blanca Vázquez, assessora artÃstica de la Fundació Cultural CdM, ha expressat la seua "satisfacció amb les diferents propostes que hem reunit en este cicle, que s'ha caracteritzat en totes les edicions pel nivell musical i excel·lència artÃstica. Vázquez ha definit el cicle com "una invitació a un meravellós viatge cultural i musical, que en esta edició durà el públic del Palau de la Música per nombrosos pobles i tradicions d'Orient a Occident".
Les cinc propostes d'esta nova edició de Músiques Religioses del Món es presenten, com és la pauta tradicional del cicle, des d'una perspectiva estrictament musical que transcendix les religions, les creences personals i les idees. Escoltar en estos concerts una complexa polifonia sacra o el llenguatge antic de la litúrgia o la tradició d'altres països i cultures és un paisatge sonor que posa al públic en contacte amb una espiritualitat ancestral i profunda, allunyada de la realitat quotidiana, de la mà de la música, la dansa o la poesia.
Blanca Vázquez ha explicat que l'objectiu de la Fundació Cultural CdM és "posar en valor una herència musical de notable importà ncia per a la història musical d'Occident, des de València, una ciutat amb constant rellevà ncia històrica i patrimonial, de la qual ha fet gala al llarg de la història". La seua labor se centra en "protegir, difondre, recuperar i potenciar el patrimoni musical i cultural generat al voltant del conjunt de territoris que la integraven i la internacionalització". Per a això establix finalitats en un marc d'actuació que també se centra en l'eix Flandes (Països Baixos), Ità lia, el Mediterrani, Navarra i Castella i el sud de França.